У организацији Спортског савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта у Прибоју је одржан пети, уједно последњи овогодишњи Мали сајам спорта, где је направљена одлична увертира пред 8. Међународни сајам спорта који ће се оджати у Београду од 22. до 24. новембра.

Фото: Спортски савез Прибој

 Пред више од 800 спортиста и сигурно још толико посетилаца на отварању три групе малишана из ПУ “Невен Прибој” извели су кореографије и размрдали публику.

Деца ПУ "Невен"   - Фото: Спортски савез Прибој 

 Сајам је отвореним прогласио Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и актуелни олимпијски шампион који је истакао да му је драго што овој манифестацији присуствује толики број деце и захвалио се локалној самоуправи која помаже развој спорта у Прибоју.

 – Најлепша слика је управо ова, велики број деце која се играју и желе да се опробају у што више спортова. Неко од вас постаће шампион, а сви који се баве спортом биће здрави и стећи многа пријатељства – овим речима је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио Прибојце и председнику Спортског савеза Прибој Филипу Kомарици уручио комплете лопти за школе из Прибоја.

Присутне је поздравио и диреткрор Завода за спорт и медицину, Горан Бојовић, иначе наш суграђанин, нагласивши да је он и гост и домаћин на овој значајној манифестацији, истичући да је Прибој град спорта, град младих и да тим путем треба да настави, а да је обавеза свих који су отишли из Прибоја помогну свом родном граду.

 Испред локалне самоуправе обрато се Председник Скупштине Борис Мрдовић и нагласио да је Прибој град који негује спортску традицију,  а да је спорт будућност Србије јер не познаје ни националне, а ни етничке разлике међу људима, већ негује љубав, такмичарски и спортски дух.

 Поред тога што су представници из 17 клубова представили своје клубове, посебно одушевљење међу присутнима изазвао је спуст чамцем са Хотела „Лим“ до публике, а све то у режији Рафтинг клуба „Еко Лим“.

Фото: Спортски савез Прибој

 Изузев наших клубова и удружења, посебно одушевљење код присутне деце изазвало је присуство Спортских игара младих на Малом сајму спорта, који су уручили поклоне учесницима из Прибоја на завршници у Сплиту, Бењамину Кокору и Анастасији Новаковић, а поклоне су добили и учесници Кока Кола купа у Београду.
Фото: Спортски савез Прибој

 Фестивал младости и пријатељства поред спотског дела имао је хуманитарну акцију за помоћ у лечењу наше суграђанке Славице Пујовић.