Данас је на Београдском сајму почео 8.међународни сајам спорта који ће трајати до недеље. Своје место међу куполама сајма добио је и Спортски савез Прибоја који ће кроз видео презентације, фотографије и пригодан текст показати шта је урађено у години која је на измаку, а где ће уједно бити и представљени сви клубови и спортска удружења из граду на Лиму.

Сајам  је отворио Министар омладине и спорта у Влари републике Србије, Вања Удовичић, поручивши да је циљ ове манифестације промоција редовног бављења спортом, као и да се представе бројне иновације у стручном и технолошком домену савременог спорта. Министар Удовичић позвао је све заинтересоване, а пре свега најмлађе да се опробају у разним спортовима и истакао да тренутно не постоји боље место за бављење спортом од хале 1. Београдског сајма.

Присутне су поздравили и председник Олимпијског комитета, Божидар Маљковић, као и Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.

Маљковић је поручио да му је част да присуствује овако важном спортском догађају и додао да му је задовољство што се спорту у Србији посвећује оволика пажња, док је Давор Штефанек истакао да је Србија позната као земља спорта и шампиона и да је циљ да се деца упознају са што више спортова.

Поред многих представника спортског и друштвено-политичког живота из земље и иностранства, отварању сајма присуствовали су и највиши представници Општине Прибој, Лазар Рвовић и Борис Мрдовић. Они су након церемоније свечаног отварања обишли све штандове где су обавили и разговоре са највишим званичницима Министарства омладине и спорта и гранских савеза, а конструктивне разговоре имали су и са представницима Града Крагијевца где су разменили искуства у функционисању клубова.

                                                          Предедници Рвовић и Мрдовић са представницима Спортског савеза Прибој      Фото: Спортски савез Прибој

Председници Рвовић и Мрдовић на крају обиласка сајма посетили су и штанд Дунав осигурање спортских игара младих, где им је добродошлицу пожелела председница, Ивана Јовановић која је још једном истакла да Прибој заузима посебно место у СИМ-у.
Мрдовић, Јовановић, Рвовић и Михаиловић      Фото: Спортски савез Прибој

Сајам се затвара у недељу, а сутра ће на штанду Спортског савеза Прибој бити присутни и чланови Рафтинг клуба „Еко Лим“, који ће посетиоцима представити оно што су радили у претходном периоду.