Од 22. до 24. новембра у хали 1. Београдског сајма, а у организацији Спортског савеза Србије и под покровитељством Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије одржан је Осми међународни сајам спорта.

Министар омладине и спрта Вања Удовичић на затварању ове изузетне манифестације истако је да овогодишњи сајам оборио све рекорде, како по броју учесника, тако и по броју посетилаца, али и по броју активационих зона којих је ове године било чак 30. Министар је још и нагласио да је циљ постигнут а то је да су се деца дружича и упознала са својим идолима и неким мање познатим спортовима, као и што су се опробала у новим вештинама.


Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије, Вања Удовичић

Према речима министра Удовичића главна сврха ове манифестације јесте да што више деце заволи спорт и да се укључи у систем спорта.

Поред спортског дела, захваљујући Заводу за спорт и медицину, чији је директор Горан Бојовић, наш Прибојац, урађен је велики број бесплатних прегледа, а такве прегледе имаће и чланови Рафтинг тима „Еко Лим“ иначе репрезентативци Србије који су били присутни на сајму.

Председник Рвовић са предсетавницима Града Крагујевца        Фото: ССПБ

Изузетно посећен штанд имао је Спортски савез Прибој који је кроз видео презентације, фотографије и пригодан текст представио оно шта је рађено у претходном периоду. Треба напоменути да су Сајам посетили и представници локалне самоуправе, председник општине Лазар Рвовић и председник скупштине Борис Мдовић. Они су обавили и много разговоре, како са представницима Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, тако и са представницима гранских савеза, Спортских игара младих и других излагача на сајму. Оно што даје додатни мотив за још бољи рад у наредном периоду је да је наш Савез био један од шеснаест територијалних савеза, а којих има 155 који, који су добили место под куполама хале 1.