Спортаки савез Прибоја изражава своје најдубље саучешће поводом смрти професора Влада Пивљанина који се још за живота сврстао у „спортске легенде Прибоја“ остављјући неизбрисив траг како у историји развоја спорта и физичке културе тако и у срцима и животима генерација Прибојаца.

Амела Терзић и проф.Пивљанин  на 55 "МОСИ" Прибој 2017.

Своју нераскидиву везу са прибојским спортом  отпочео је освајање првих златних медаља у бацању кугле  за Прибој на МОСИ 1963. И 1964. годиине, а након оснивања Атлетског клуба ФАП 1969.године постаје његов члан и касније тренер до краја свог живота. Током каријере, наступајући за АК ФАП и АК Црвена Звезда, постао је репрезентативац Југославије, првак државе, првак Балкана са личним рекордом од 15,98м постављеним 1961.године.

Након завршетка каријере посвећује се тренерском позиву и упркос понудама из свих највећих атлетских центара и клубовабивше Југосалвије остаје у АК ФАП до краја живота. Више од четири деценије рада као тренер и педагого професор Пивљанин је обликовао генерације младих Прибојаца не само као атлетске шампионе већ и као „добре људе и корисне чланове заједнице“ како је воле да скромно каже о својим успесима. Уппркос више оперативних захвата на срцу,  професор Пивљанин је имао снаге и воље да се сваки пут врати на атлетску стазу и да настави да преноси на нашу децу своје огромно знање и личним примером борбе за живот и и вредности које спорт нуди изнедри нове генерације квалитетних спортиста и личности.

Истичући са поносом своје порекло и васпитање из Крћа и развој и надградњу своје личности у Прибоју , професор Пивљанин је дао немерљив допринос за афирмацију целог региона тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине за коју је увек наглашавао да је „ због генетске и карактерне  предизпозиције наших људи овај  крај неисцрпан расадник талената како у спорту тако и у стварању толерантних заједница у којима је насупрот свеопштој отуђености,  „људскост“ и хумани карактер друштва још увек доминантан...“

За свој рад и свеобухватан приступ спорту и друштву у целини, професор Пивљанин је у протеклих пет деценија награђиван безброј пута са највећим признањима од локалног до националног нивоа, а Спортски савез Прибоја предложице „Комисији за доделу признања у спорту“ да проферору Пивљанину постхумно додели признање за животно дело и развој спорта у Прибоју.  

Уз неизмерну захвалност за допринос развоју прибојског спорта и заједнице желимо да се у овом тренутку опростимо у име свих спортиста и грађана Прибоја уз једно велико ХВАЛА човеку који је својим радом постао део наше породице и обећамо да ћемо сву енергију и знање  које је тако несебично преносио на нас и ми делити даље као универзалне спортске и људске  вредности за све будуће генерације Прибојаца! Вечна Вам слава и хвала професоре !