Петочлана комисија у саставу Милинко Минић (аутор књиге "Спортски времеплов"), Момчило Драгојловић (бивши спортиста), Харис Џидић (потпредседник Спортског савеза Прибој), Алем Ровчанин (новинар) и Бориша Шалипур (актуелни спортиста), коју је формирао Спортски савез да изабере најбоље у прибојском спорту, јуче је заседала и донела одлуку да атлетичарка Јана Драгутиновић буде проглашена за најбољег спортисту општине Прибој у 2019. години. Јана се такмичи у више дисиплина, репрезентативка је Србије, учесница Балканијаде за јуниоре, првак Србије за млађе и старије јуниоре у троскоку и скоку у даљ, у истим дисциплинама победила је и на Купу Србије за млађе јуниоре, док је на овогодишњим МОСИ била друга у троскоку, трећа у скоку у даљ, а освојила је и треће место у штафети 4 х 100 метара. Поред ових резултата није било митинга на коме је учествовала, а да се није вратила са једном од медаља.


Јана Драгутиновић на победничком постољу        фото:ССП

Када је у питању млади спортиста ту се дошло до компромиса и биће уручене две плакете. Ове године лауреати су Тарик Алић, млади каратиста, освјач 32 медаље на разним такмичењима (11 златних, 7 сребрних и 14 бронзаних) и он представља велику будућност прибојског каратеа. Поред Алића и Бењамин Кокор, фудбалер и атлетичар, ученик првог разреда,  биће награђен за своје успехе, а то су између осталих треће место на државном СИМ првенству у Новом Саду у трци на 60.метара и 3 место у Сплиту на завршном такмичењу СИМ-а.

 
Бењамин Кокор и Тарик Алић, најбољи млади спортисти Прибоја у 2019. години

Треба напоменути да је ово прва година када је Комисија донела одлуку о најбољима у прибојском спорту, док су предлоге ове године поред клубова могли да поднесу и сви који прате спорт, од гледалаца, преко спортиста, тренера , па све до професора физичке културе.


Састанак Комисије за избор најбољих у спорту

Тако је захваљујући њиховим предлозима и образложењима за најбољег тренера у 2019. години проглашен Љубиша Раовић, тренер у АК ФАП, који иза себе у 2019. години има одличне резултате, а који је уз своје сараднике окупио и велики број деце у школи атлетике. Најбољи спортски радник за 2019. годину је Славиша Лаковић. Иако актуелни тренер Спартака из Суботица, Лаковић даје несебичну подршку оживљавања прибојског рукомета и враћања на старе стазе успеха, а уједно је и члан трочлане комисије која управља РК Прибој. И ове године најуспешнији спортиста Прибоја који се такмичи ван територије нашег града је Жељка Николић, рукометашица Румунске Крајове и репрезентативка Србије, једна од наших најбољих играчица на недавно завршеном Светском првенству.
                                                                                                   Жељка Николић, репрезентативка Србије у рукомету

Када је у питању најбољи спортски колектив, признање је без много дилема додељено Рафтинг клубу "Еко-Лим", чије су девојке ове године у Бања Луци постале европске шампионке до 23. године такмичећи се за репрезентацију Србије. Поред њих и запажену улогу на многим такмичењима имала је и мушка екипа овога клуба, а били су и успешни организатори Европског Купа у Прибоју.

Најбољи параспортиста за 2019.годину је Шефкет Кријештерац који на свим такмичењима постиже запажене резултате у више дисциплина, шаху, риболову, пикаду...

Спортски савез Прибој и ове године наставио је са праксом да се доделе признања бившим спортистима, па су тако ове године Плакету за афирмацију спорта у Прибоју добили Мустафа Уфко Хасанагић (фудбал), Милета Лисица (кошарка), Ћазим Делић (рукомет) и Белма Јуковић-Хајдарагић (одбојка), док ће постхумно плакете за животно дело бити додељене Александру Ацку Костићу и Владу Пивљанину.

 
Мустафа-Уфко Хасанагић и Владо Пивљанин

Да додамо још да су ове године обједињене награде за мушке и женске спортисте јер је Комисија била мишљења да се не треба признање доделити по сваку цену, већ да се искључиво битан квалитет.
Свечаност поводом доделе признања најуспешнијима биће уприличена у првој половини јануара 2020. године на којој ће поред плакета бити уручене и новчане награде.