Спортске игре младих, Мали сајам спорта, Омладинске сеоске игре, атлетски митинг, Бициклистичка трка кроз Србију, школска спортска такмичења на локалном, окружном и регионалном нивоу, Летња лига у малом фудбалу „Марко Пријовић“, само су неке од 36 манифестација у којима је Спортски савез Прибоја учествовао као организаор или суорганизатор у 2019. години.

 

Први човек Савеза, млади и агилни Филип Комарица, очигледно може бити задовољан учињеним у 2019. години.

Иза нас је година у којој смо организовали 36 манифестација, остварена је изузетна сарадња са Спортским савезом Србије, Спортским играма младих, Заводом за спорт и медицину Републике Србије, као и са другим гранским и локалним савезима на државном нивоу.

На локалном нивоу је остварена одлична сарадња са основним и средњим школама, почела је са радом бесплатна школа спорта за најмлађе ученике, унапређен је ниво сарадње са свим клубовима и удружењима, деци Прибоја смо дали могућност да нас свакодневно контактирају да покушамо да нађемо модел да њихове предлоге спроведемо у дело.

Овом приликом морам и да похвалим моје колеге, Шарак Дениса и Никачевић Слободана који раде  изузетно и неуморно обављају своје радне обавезе без којих Спортски савез Прибој не би функционисао на овом нивоу.  

Филип Комарица, председник Спортског савеза Прибој

  • Кроз манифестације које су одржане у години чији се откуцавају последњи сати може се видети да је акценат Спортског савеза био на деци?

Као што сте поменули, акценат Спортског савеза је да деци Прибоја омогућимо што боље услове за бављење спортом и у томе успевамо. Већина манифестација коју смо одржали била је усредсређена на децу.

  • Каква је сарадња са локалном самоуправом?

 Морам да истакнем да имамо изузетну сарадњу са локалном самоуправом на челу са председником Рвовићем, који нам дају ветар у леђа за све манифестације које одржавамо.

  • Да ли се проминио систем рада у клубовима, да ли се испоштовала препорука челника локалне самоуправе да на челу клубова нема политилара, а да играју само спортисти из Прибоја?

Спортски савез, спортски клубови и удружења су испоштовали препоруке челних људи локалне самоуправе и у својим организационим структурама нема политички активних људи. У већини клубова играју прибојска деца и на добром путу смо да то буде у свим колективима.

  •    Ове године Прибој је по први пут био један од организатора Спортских игара младих?

Били смо привилеговани да будемо један од организатора СИМ-а, захваљујући руководству Спортских игара младих и председници Ивани Јовановић остварена је изузетна сарадња.

  •  После дужег времена Прибој је обновио сарадњу са Спортским савезом Србије и Заводом саспорт и медицину Републике Србије?

 Успостављена је сарадња са Спортским савезом Србије на изузетном нивоу, Прибој је био домаћин Малог сајма спорта, узели смо и учешће на Великом сајму спорта, постоји свакодневна комуникација са челним људима Савеза. Такође, остварена је изузетна сарадња са Заводом са спорт и медицину Републике Србије  на чијем челу је Горан Бојовић, наш суграђанин који је увек спреман да помогне свом граду на чему смо му захвални.

 

  • Крунана на успешну годину, не резултатски колико организациону, био је одлазак у Загреб на промоцију Александра Чеферина, председника УЕФЕ у амбасадора СИМ-а, где су деца из Прибоја имала ту част да представљајуСрбију.

 Опет се понављам, највећа захвалност иде Спортским играма младих и госпођи Ивани Јовановић која је омогућила деци Прибоја да учествују на промоцији новог амбасадора и која је препознала нашу жељу да деци остваримо најбоље услове за бављење спортом.

  •  И на крају какви су планови за 2020. Годину?

 Планови за наредну годину огледају се у томе да покушамо да организујемо исти број манифестација, с тим да покушамо да сваку манифестацију надоградимо како у организационом тако и у техничком смислу. И надам се да ћемо имати више деце која ће се бавити спортом.