Свечаном церемонијом проглашења набољих у прибојском спорту у 2019.години, Спортски савез Прибоја заокружио је изузетно богату спортску годину у којој је био организатор 39 манифестација у дијапазону од европског, националног до локалног ранга, и у којој се прибојски спорт окитио Европском златном медаљом коју су осовијиле чланице женског рафтинг тима „ЕКО ЛИМ“,које су чиниле репрезентацију Србије на Европском првенству у Бања Луци.

Награђени са руководством општине Прибој и Спортског савеза Прибој    фото: ССП


     Указујући поштовање спортским легендама које су деценијама уназад градили спортску културу и имиџ Прибоја као града спорта и младих, Спортски савез Прибоја је церемонију отпочео доделом Плакета за свеукупан допринос развоју спорта у току кој се у мултимедијалној презентацији присетио лика и дела преминулих, оснивача СОФКЕ Прибој, Александра Ацка Костића и чувеног атлетског тренера Влада Пивљанина.
    Плакете за афирмацију спорта у Прибоју додељене су за спортске легенде које су обележиле неке од највећих успеха прибојског, српског и југословенског спорта, почев од чувеног голгетера Мустафе Уфка Хасанагића који је у историји остао забележен као један од најбољих стрелаца ФК ФАП и ФК Партизан са којим је 1966. године играо и Европско финале купа шампиона, преко Милете Лисице чувеног прибојског кошаркашког центра који је са Црвеном Звездом освајао два пута првенство СР Југославије, затим Белме Јуковић Хајдарагић чланице екипе коју су сви медији СФРЈ прозвали „одбојкашка бајка из Прибоја“ и која је за свега 4 године од оснивања школске секције изборила пласман у Прву савезну одбојкашку лигу 1979.године, и плакету за прослављеног рукометаша и тренера из чувене прибојске школе рукомета Ћазима Делића.

Мрдовић, Хајдарагић и Комарица      фото: ССП

     Плакета за афирмацију школског спорта,чији развој Спортски савез Прибоја посебно форсира у својим програмима, додељлена је наставнику физичког васпитања и одбојкашком тренеру из Прибоја Владици Радовићу. Признање за најбољег спортског радника у 2019. У Прибоју припало је рукометном тренеру Славиши Лаковићу који тренутно води суперлигаша из Суботице, а који је својим ауторитетом и ентузијазмо као члан Радног тела за ревитализацију РК Прибој дао значајан допринос освајању златне медаље рукометаша на 56. МОСИ Соклоац 2019. и враћању прибојског рукомета на старе стазе славе.
     Титулу најбољег тренера у 2019. у Прибоју понео је Љубиша Раовић,некадашњи репрезетативац а садашњи тренер Атлетског клуба Фап, који је у подмлађеном саставу остварио значајне резултате и осовојио прегршт медаља у пионирској, јуниорској и сениорској конкуренцији.
     За најбоље младе спортисте у Прибоју проглашени су Тарик Алић каратиста КК ФАП и Бењамин Кокор члан АК и ФК ФАП, док је за најбољег пара спортисту изабран Шериф Кријештерац освајач медаља на Пара МОСИ и другим такмичењима ОСИ у Србији.

Мрдовић, Кокор, Алић и Комарица      фото: ССП


     Признање за најбољег спортисту који се такмичиван Прибоја у 2019. години додељено је репрезентативки Србије у рукомету Жељки Николић, која тренутно наступа за румунску Крајову.
     Ласкава титула најбољег спортисте Прибоја једногласном одлуком Комисије је припала младој репрезентативки Србије у атлетици Јани Драгутиновић, учесници Балканијаде и јуниорској првакињи Србије у троскоку и скоку у даљ.


Мрдовић, Драггутиновић и Комарица      фото: ССП

     Спортски савез Прибоја уручио је и Захвалнице Спортском савезу Србије, Дунав осигурање Спортским играма младих, Арду спорту из Ужица, Алекси Новаковићу, Есаду Бербу и Телевизијама Прибој, ТВ 5 Ужице и ПП Медиа. Уручујући захвалницу Ивани Јовановић, директорици Дунав осигурање Спортских игара Младих, млади и агилни председник Спортског савеза Прибоја Филип Комарица је истако најозбиљнију кандидатуру Прибоја за организатора овогодишњег свечаног отварања Спортских игара младих 2020. године за Србију. „ У контекстуаших примарних циљева за јачање школског спорта и повећања доступности спортских садржаја деци, младима, женама и ОСИ, Спортски сасвез Прибоја је у 2019. години успоставио сарадњу са Дунав осигурање Спортским играма младих и већ у првој години организације игара у Прибоју су забележени значајни резултати који су у наставку сарадње омогућили прибојској деци да учествују у свим најзначајнијим догађајима СИМ-а од Новог Сада, Београда, Сплита до Загреба. Ефекти популаризације спорта код школске омладине након ових активности су недвосмислен путоказ у ком правцу Спортски савез Прибоја треба да иде у проширењу сарадње са СИМ-ом и због тога и истичемо кандидатуру за домаћина отварања Спортских игара младих 2020.“

Мрдовић, Јовановић и Комарица      фото: ССП


     Секретар Спортског савеза и координатор СИМ-а за Прибој Денис Шарак је презентујући капацитете које општина Прибој има за оваквеманифестација, додао „Прибој је једна од ретких средина која у просторно – архитектонском смислу нуди све инфраструктурне садржаје на комплексу терена и пратећих садржај Спортског центра и Школских игралишта у кругу од 700 метара у централном делу Новог Прибоја, као и дасмо успешном организацијом Игара 2019. показали да имамо и кадровске потенцијале спортских радника, наставног особља и ентузијаста за организацију значајних манифестација са великим бројем учесника у разноврсним гранама спорта.“ 

     Шарак је још и додао да се ових дана воде преговори са Спортским савезом Србије око организације манифестације "Сеоске спортске игре Спортског савеза Србије"  које би у Прибоју биле у склопу 58. Омладинских сеоских игара у Саставцима 1. маја. 


Филип Комарица и Денис Шарак    фото:ССП

 Честитајући добитницима признања, Борис Мрдовић председник Скуптине општине Прибој, се захвалио прибојским спортистима на успешном представљању града широм Србије и региона, уједно дајући подршку Спортском савезу у кандидатури за домаћина Свечаног отварања СИМ, истичући да „ Упркос чињеници да локална самоупава Прибоја има један од најмањих приходних буџета у Србији, ми перманентно издвајамо значајна средства за развој спорта и младих, а пре две године смо уз помоћ Владе Републике Србије реконструисали комплетну спортску инфраструктуру у циљу организације 55. МОСИ Прибој 2018., коју сада као један од најмодернијих компекса терена у Србији користе прибојски спортисти, ђаци и рекреативци. Локална самоуправа је изузетно задовољна радом новог, подмлађеног састава Спортског савеза Прибоја, који је евидентно значајно подигао ниво спортске понуде и развоја спортских садржаја на целој тромеђи! У том контексту општина Прибој је посебно поносна на сарадњу са Спортским играма младих, које смо одмах препознали као најзначајније промотере школског спорта и развоја олимпијског духа код младих и са којима смо сем успешне сардње и професионалног односа за свега годину дана успоставили и пријатељски однос који већ даје изузетне резултате код младих спортиста и школске омладине. Радујући се што смо постали део велике СИМ-ове спортске породице Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, општина Прибој са задовољством подржава Спортски савез у његовој кандидатури за домаћина свечаног отварања Спортских игара младих 2020.“


Борис Мрдовић, председник СО Прибој   фото: ССП