Прибој – Због погоршања епидемиолошке ситуације изазване

јем лица која су са повишеном температуром и респираторним симптомима током викенда, јавила за помоћ у здравственим установама, Општински штаб за ванредне ситуације у Прибоју, донео је Наредбу о проглашењу ванредне ситуације општини.

У Прибоју ће од сутра бити обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору и поштовање физичке дистанце од два метра. Забрањено је организовање музичких и забавних манифестација, прослава или породичних окупљања.Такође, затварају се и сви базени и велнес центри, док се радно време кафића и трговинских радњи ограничава се на период од 7 часова ујутру до 22 часова, а број особа у угоститељским објектима ограничава се тако да за једним столом не могу седети више од два лица.

Штаб за ванредне ситуације у Прибоју, фото: А.РовчанинУ јавном и такси превозу такође је прописано обавезно ношење заштитних маски.

– Налаже се вршиоцима јавних услуга, органима локалне самоуправе, јавним предузећима и установама на територији општине Прибој да предузму мере за заштиту запослених и организују вршење услуга грађанима у складу са датим препорукама – наводи се у Наредби Штаба за ванредне ситуације.

Овом Наредбом забрањује се и организовање било какви свечаности, као и спортских и забавних манифестација. 

Поводом ове Наредбе Спортски савез Прибој даје препоруку да се обуставе сви тренинзи до окончања ове ситуације.