Тужна вест данас се проширила градом на Лиму. Један од најбољих кошаркаша у историји Прибоја, Милета Лисица, преминуо је данас у Новом Саду у 54. години нако дуже болести.

 

Лисица је рођен 1966. године у Прибоју и као дечак почео је да игра кошарку. Његова љубав према том спорту брзо се одразила на то што је са њом почео да се бави професионално. Најпре у КК Прибој, а потом у Слободи из Тузле. Највећи успех овога кошаркаша био је прелазак у Црвену Звезду са којом је освојио две титуле СР Југославија (1993 и 1994 године). Пружао је сјајне партије на позицијама крилног центра и центра и 1994. године проглашен је за најкориснијег играча југословнске лиге. Једну сезону провео је и у тиму Боровице из Руме са којима је 1995. године стигао до финала ЈУБА лиге , а потом се опет вратио у редове црвено белих. Наредне године креће његова инострана карјера коју је започео у Словеначкој Пивоварна Лашкој где је провео 5 сезона у којима је био најбољи играч екипе, а три пута играо је на ол-стар утакмицама словеначке лиге. Какав је утисак оставио код Словенаца показало се кроз то да је 2002. године добио словеначко држављанство. Из Словеније је отишао у Француску где је играо за Ле ман и Лимож две године, да би се 2003. годие вратио у Србју и играо у Лавовима и  Новом саду, а успешну каријеру завршио је у словеначкој екипи Рудар Требовље.

Спортски савез Прибој изражава најискреније саучешће породици истичући да је Милетин преран одлазак велики губитак, како за породоицу, тако и за Прибој који је он искрено волео и у који је радо долазио када су му год обавезе дозвољавале. 

Прошле године Спортски савез Прибој  Лисици је доделио плакету за афирмацију спорта у Прибоју.