Захваљујући одличној сарадњи Гимназије Прибој и Спортског савеза Прибој, ова средњошколска установа конкурисала је за добијање одељења са посебним способносима за спорт које је и одобрено, па ће тако у 2021/2022.години Гимназија Прибој поред природно-математичког и друштвено-језичког смера, на које ће уписати по 30 ђака, по први пут у историји уписати и 20 полазника овог смера. 

Слика може припадати 10 особа и у затвореном

Конкурс за упис ученика у школе, ресорно министарство је објавило јуче, чиме је званично одобрено и отварање оваквог одељења у прибојској Гимназији, а из ове школе посебну захвалност упућују народном посланику Крсту Јањушевићу, за залагање поводом отварања оваквог одељења, локалној самоуправи, на челу са председником општине, Лазаром Рвовићем, председнику СО Прибој, Борису Мрдовићу и Спортском савезу Прибој и председнику, Филипу Комарици.

Отварањем одељења за ученике са посебним способностима за спорт, афирмише се исти, као здрав начин живота, прави се клима за развој колективног и индивидуалног спорта, а Прибоју, као граду са дугом спортском традицијом, даје позитиван импулс за развој спорта.

У Србији постоји само шест оваквих одељења, међу којима је од нове школске године и одељење у прибојској Гимназији. О детаљима уписа заинтересовани ученици биће