Прибој је био и остао град спорта,расадник  врсних  талената и  град врхунских спортиста.Правом идејом и коoрдинираном акцијом Спортског савеза,Општине и Гимназије Прибој,а на радост прибојске младости,од јесени ће наш град имати и специјализовано  - спортско одељење.  

О жељи која је постала стварност,данас су у Гимназији Прибој говорили домаћини,представници локалне самоуправе,спортски радници, врхунски спортисти. 

  - Идеја постоји већ годину - две,али су се у овој години стекли услови,да остваримо ову иницијативу, каже Филип Комарица,председник Спортског савеза Прибој,и додаје да то није било  нимало лако,али захваљујући руководству Општине,председнику Лазару Рвовићу, председнику Скупштине Борису Мрдовићу,народном посланику Крсту Јањушевићу и помоћнику председника за омладинау и спорт  Мирославу Буквићуусепшно се стигло до циља. 

   Уз задовољство оствареним,Комарица истиче и да ту није крај плановима,јер се на дуже стазе, већ размишља и о вишој школи али и факултету за спорт, управо у Гимназији Прибој,наравно када се реновира.  

      -  Локална самоуправа помаже ову установу и у простороном и техничком опремању,а подршка,за добру иницијативу, није изостала ни овог пута,јер је у питању одлична ствар за младе спортисте и малдост Прибоја - рекао је Мирослав Буквић,помоћник председника Општине  за омладину и спорт. 

          - Одељење ће бројати 20 ученика.Пријава за упис траје од 12. до 15.априла,елктронски,а 15.и 16.априла пријаве се могу предати и у папирном формату - рекао је директор Гимназије Драган Поповић, и додао да се  сви потребни образци налазе на Сајту Гимназије. 

     - Ово одељење биће добра основа за васпитање и образовање ученицима спортистима,посебно професионалним спортистима, рекла је - Марина Кладник, професорица физичког васпитања,али и истакла да ће ово бити и одлична прилика и за будуће студенте високошколских установа, односно тренерима,менаџерима,професорима физичке културе, спортским новинарима. 

        - Драго ми је што се отвара ово одељење, иако ја нисам имала шансу да га упишем,јер је ово велики плус за све оне који желе да се баве спортом - порука је балканске шампионке у  Јане Драгутиновић,јер ће  сада имати и више времена и боље услове за оно што воле и шта тренирају  - поручила је  врхунска атлетичарка Прибоја и Србије,али и Балкана. 

     Интересантно је да ученици спортског одељења, неће  као до сада имати час физичког васпитања, али је он преточен у  два нова предмета  - Спорт и здравље и Спорт и тренинг. 

И имаће, свакакао, и добру  одскочну даску за активно и професионално бављење спортом или и  за рад у спорту.